söndag 28 februari 2010

Till Bettan från hennes uppfödare

Kåseri…med stor kåserivarning….
En förklaring till Bettans undran om ”människans olika mentalitet”….


Människan är inte alltid så lätt att förstå och det vet jag att du redan upptäckt på många olika sätt och vis. Bara det att man tror på olika saker har startat krig både bland människor och hundar.

När vi övergick till att bli människor en gång i tiden så var det viktigaste att skaffa mat och kanske även göra insamlandet tillsamman sk. gemenskap.

Vi utvecklades – fixade massor av prylar som gjorde det lättare att få mat – gjorde mat i stora fabriker så vi slapp ut och jaga.
Idag så jagar vi på Ica för att samlar in våra byten för att stoppa in i våra skafferier och frysar.

I samma veva i utvecklingen så hände något med människan – reviret blev ett annat.
Hos vissa individer gick självkänslan upp i höjden och vettet rann ut i samma takt någon annan stans. Eller så övergick livet i att försöka snärja in sitt revir genom olika genvägar för att få så stor yta som möjligt att vistas i – bara jag får så är det bra.
Den kallades ”revirmänniskan” .

Och jämsides med ”revirmänniskan” utvecklades en typ som kallas ”regelmänniskan” som inte kunde se utanför sina snäva ramar och inte heller såg att det kanske fick andra konsekvenser än vad regeln man satt var menat till – det blev inte tillräckligt smarta lösningar.

Dessa två mentaliteter hos människan får vi nu dras med.
- En som går genom genvägar i systemet och trampar på allt som står i vägen – bara jag får så är det bra, allt jag tycker och tänker är bäst.
- En som genom sina stela ramar orsakar kaos och låter ”genvägsmänniskan” hållas för att det är ingen ide att sätta ner foten eftersom allt tyckande finns ju redan i regelboken.

Men nu gäller det att utnyttja ”regelmänniskan och ”genvägsmänniskan” ta det goda med det onda vilket det nu är av de två sorterna….

Nu förstår du Bettan så kommer vi till saken – hur använder vi detta i vardagen!!
Superenkelt…, vi håller oss till reglerna då är ”regelmänniskan” nöjd, sen använder vi ”genvägsmänniskans” knep som så klart framgår av ”regelmänniskans” beslut i olika frågor.

Känns detta krångligt lilla Betttan …– Vi tar ett vardags exempel:

Bettan…du vill jätte gärna att dina kommande valpar skall få så mycket PR de bara kan redan innan de är tillverkade så nu vill du starta en kampanj…likt valet i höst du vet sossar & allians och allt sådan – vi är bäst kom till oss.

Inget är heligt utan här gäller det att gasa på – för snart är ju de små liven här.
Du har visserligen inte anhållit om audiens hos berörd myndighet i frågan men du satsar stort.

Här gäller att köra över alla regler som finns innan någon fattar vad som är på gång - eller allra helst på ett sådant sätt att du kan lura till dig en go´ portion PR och då helst bakom en liten dimridå – bra va.

Kan du sedan ta hjälp av inte ont anade kompisar som du manipulerat bort i ett tidigt stadium för ett antal år sedan och som alltid står där till din hjälp i alla lägen så är det inget minus här – tvärtom det ger mer fyr och trovärdighet i det hela.

Som sagt börja med att gå ut och skriv lite försiktigt hur mysig du och den blivande valppappan är - stegra lite när parningen är gjord ta då i med lite extra krut och superlativ.

Visa sen mysiga bilder där ni står på ladugårdsbacken och myser och ta lite bilder på ”mysmagen”. Allt detta är bara mys så det går inom ramen för ”mysfaktorn” inom organisationen – inga regler gäller ännu för du har ju inte ansökt….

Nu visar det sig att du får nej av ”regelmänniskan” när du vill att annonsen skall bli på riktigt och inte vara någon mys/smyg PR längre.

Men då tar du lärdom av ”revirmänniskan” – låt det på den allmänna platsen inom organisationen hänvisas och bjudas in till andra rum med kryptiska meddelanden och hälsningar med hjälp av icke ont anande kompisar så går allt som anstår en ”revirmänniska” – nu råka du även ta lite foton där valparna av en händelse finnas med (gick inte ens att klippa bort i foto-shop..osv!!) – FULLÄNDAT BETTAN…..

Nu Bettan lilla har du klarat examen för att bli En riktigt god
”Genvägsmänniska”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar