torsdag 19 mars 2009
Idag är det 21 år sen Mattes första Cardigan, Teddan, föddes.
Det var en annan sammanhållning i klubben på den tiden. Corgisällskapet, där de gamla erfarna uppfödarna tog hand om de nya och delade med sig av sina kunskaper. Idag dyker det upp nya som inte har en aning om vad de gör med rasen.
På bilden är kennel Cardax, Smultronbackens och Quantum´s : Maggan, Ulla och Gunnel. Utan dem hade nog Matte varit vilse i uppfödarvärlden.
Maggan Widin och hennes dotter Nickname´s Carina S Widin har funnits vid Mattes sida under alla år. Hon är så tacksam för all kunskap och uppbackning hon fått.
Nog pratat om det, nu går vi ut.
B-B

3 kommentarer:

 1. Ja för 21 år sedan var jag ju inte född... men när jag föddes och började med Cardigan avel för tio år sedan så fanns samma gäng vid min sida och min känsla var precis som din mattes. Dom här människorna gjorde en nybörjares liv möjligt, det är härligt att ha sån uppbackning. Idag har jag gått ur corgi klubben pga. att det finns några s.k uppfödare som sätter sig på höga hästar och tror dom äger inte bara klubben utan även världen...

  SvaraRadera
 2. Myrans Matte håller med. Jag är ju ingen uppfödare på Cardigan (har varit på Welsh Springer Spaniel ett tag) så jag kan bara yttra mig om hur jag blev bemött 1998 som helt ny i rasen och i klubben. Det var helt fantastiskt tyckte jag. På utställning fick man hjälp och den som spontant tog kontakt var allas vår Maggan W. Detta trots att jag inte hade en Cardigan från hennes kennel!!!
  Därför är jag så innerligt lycklig att idag få äga lilla Myran från Cardax.
  Och ja, det var bättre förr. Mycket bättre!
  Gammaldags? Kan hända...
  Kram på 21-årsdagen från Eva

  www.myrancardigan.se

  SvaraRadera
 3. Jag tror inte min Matte var född då heller......i så fall måste hon ha varit väääääääldigt ung!

  Vänta nu hur mycket var det Skogströmskan skulle fylla nästa gång......

  Blondin-Bettan som bara är ETT år!

  SvaraRadera