tisdag 31 mars 2009

Mattes Kusin Rose





En av Mattes äldsta och käraste vänner är hennes kusin Rose Kleen. De har varit kompisar hela sittt liv, tillbringat alla sommarlov tillsammans, mestadels på landet i Hamrångefjärden.
Just nu är det lite synd om Rose, hon har fått en ny höft. För en tid sen fick hon den andra höften utbytt för att inte tala om alla andra operationer hon gått igenom de senaste åren.
Precis som Marie Skogström ( en lite nyare vän) har hon ett enastående humör och sprider glädje omkring sig trots sina egna bekymmer och svårigheter.
Hurra för sådana människor!!!!!!!
Och Ånånån till Rose från Matte.
Blondin-Bettan


måndag 30 mars 2009

Den döende ängeln


Husse kallade Matte för den döende ängeln.....Ser ni vilken fin gloria hon har!
Nu är Matte hemma hos oss och idag åker vi till Gottröra.
Husse ska skriva till Danderyd och tacka för det fina proffesionella bemötandet hon fick.
Det klagas över sjukvården idag men de vill ge en ROS till Danderyds akutmottagning.
Själv har jag tack och lov aldrig varit inne akut. Jag måste ta ett blodprov på Lahälls smådjursklinik när jag skulle DNA testas för PRA. Det var också ett bra bemötande jag fick...GODIS!
Ha en bra dag
Blondin-Bettan

söndag 29 mars 2009

Husse är så glad!

Husse är så glad att Matte är hemma och mår bra så han bjöd henne på lite skumpa!
Blondin-Bettan
Ära vare Gud i höjden - Den här har jag gjort i slöjden! Nej, Matte köpte den i Gävle igår. Hon har hunnit med både att ligga på sjukhus och träffa sina Gävlekompisar på en och samma helg.
Blondin-Bettan

fredag 27 mars 2009

Promenad med Wildcardshundarna

Oh, idag har vi traskat i skogen med Ia och hennes hundar igen. Fast jag traskade inte utan jag studsade fram. Det var jättekul! Lukas fick ha långlina för han är såååå sugen på att jaga. Det gör inte vi Cardisar utan vi flänger mest omkring och är "galna". Det är fortfarande snö i skogen men solen skiner så snart blir det nog vår. Ia har hittat en tussilago, en ynkans liten, men den ger hopp om en vår och en sommar!
Blondin-Bettan

torsdag 26 mars 2009

Bettan tänker......

Hmmm har någon av er haft en mindre pinne nån gång?
Blondin-Bettan

Minna hittade en bit av våren vid granen på vår kulle. Matte hade köpt nya tuggben på Granngården så vi låg alla ute och tuggade och njöt. Inte Matte förstås, hon föredrar kaffe.
Blondin-Bettan
Här är vår kompis Lukas som hälsar på ibland. Varje gång Carina på Nickname´s kennel har Amerikanska cockervalpar blir Matte såååå sugen. Det är bra att hon får träna på Lukas päls. Idag sa hon - "Aldrig en pälshund hur vackra de än är!" Hon tycker att vår päls är mycket bättre. Inga snöbollar och vi torkar nästan direkt om vi ens blir blöta. Men han är söt den gode Lukas.
Blondin-Bettan

onsdag 25 mars 2009

Så har hon fyndat på Blocket igen kära Matte. Kollationera! Vi har fått en ny säng till hundrummet! Den blir bra för mig att ha valparna i första dagarna. Matte säger att jag ska kanske få valpar om ett år eller så. Jättespännande. Det blir med Roper eller kanske en blå kille....
Blondin-Bettan

tisdag 24 mars 2009

Oj Oj hoppas det blir ordning på Matte nu. Hon ska till psykologen på Smärtkliniken idag. Ja, kan hon fixa till vår Matte då är hon duktig.
Förresten så åt Minna en mus i morse. Matte såg det genom fönstret och höll på att kräkas. Vi andra var bara så avundsjuka. Den var lite fryst, Minna var så glad över sitt fynd.
Hm alldeles lagom att hon blir dålig i magen när jag kommer hem igen, sa Matte. Hon fattar ingenting. Jag hade gjort nästan vad som helst för den musen....
Blondin-Bettan

måndag 23 mars 2009





Yes, vi fick åka till Wildcardshundarna!!!!!! Vi gick en härlig promenad i skogen. Mattarna gnällde och halkade runt men vi hundar hade hur kul som helst.
Blondin-Bettan

söndag 22 mars 2009

Teddilyn´s Flisa



Det kom en hälsnig från Schnappis syster Teddilyn´s Flisa idag.Hon hälsar att hon löper och är sur men att hon ändå fått en våffla idag.

Fusk jag som varken löper eller är sur har inte fått nån våffla någonsin! Fast Husse kom precis hem med pizza och då brukar vi få smaka.

Blondin-Bettan

Idag åker vi till det lilla huset på landet!
Hoppas Ia är ledig i morgon för då kanske vi kan gå en prommis med Wildcardshundarna. De har en sån härlig myggfri skog!
Blondin-Bettan

lördag 21 mars 2009























Efter dagens långpromenad blev vi hundar (trots protester) instängda i hundrummet. Husse och Matte åkte till stan.
Kultur sa Matte, men jag vet att de även gick på en pub och på Prinsen och åt middag!
Fast de har visst bildbevis från Medeltidsmuseets tillställning i Kungsträdgården.
Som tur var var de hemma igen till vår middag, den var BARA en timme försenad.
Nu hoppas jag att de stannar hemma resten av kvällen.
Blondin-Bettan





fredag 20 mars 2009



"Proppen" Teddilyn´s Carwen var visst en duktig båthund enligt Matte. Här sitter hon och njuter på Bajsan II.

B-B



Här är Harry, Teddie och Ida-Marie i Bajsan I (En Bayliner, bajslajner.....)


Här är jag, Minna och Schnappi när vi är ute i en eka hos "mormor" i Hamrångefjärden förra sommaren.

B-B



Husse vill köpa båt igen. Jag har aldrig åkt båt mer än i en eka och det var förstås kul. Det finns 3 flytvästar till oss hundar. Matte protesterar och säger att hon inte kan vara Hoppilandkalle längre. Så nu är det bestämt att Matte får lära sig köra båten och jag, Bettan tar snöret i munnen, nej, Husse hoppar i land och förtöjer. Matte har lovet att kämpa för en Walk around så vi hundar kan röra oss lite ombord. Vi får se hur det blir. Vi ska i alla fall ut och titta på båtar idag.

Blondin-Bettan

torsdag 19 mars 2009




Idag är det 21 år sen Mattes första Cardigan, Teddan, föddes.
Det var en annan sammanhållning i klubben på den tiden. Corgisällskapet, där de gamla erfarna uppfödarna tog hand om de nya och delade med sig av sina kunskaper. Idag dyker det upp nya som inte har en aning om vad de gör med rasen.
På bilden är kennel Cardax, Smultronbackens och Quantum´s : Maggan, Ulla och Gunnel. Utan dem hade nog Matte varit vilse i uppfödarvärlden.
Maggan Widin och hennes dotter Nickname´s Carina S Widin har funnits vid Mattes sida under alla år. Hon är så tacksam för all kunskap och uppbackning hon fått.
Nog pratat om det, nu går vi ut.
B-B
Nu är hon lite småstressad Matte. Hon ska till två tandläkare på samma dag. Först till sin ordinarie på fm och sen till Danderyd på em.
Jag gör mitt bästa för att distrahera henne. Drog ur alla inälvorna ur en gräsand alldeles nyss, hann tom bita sönder pipen innan hon såg det. Sen kunde hon muttra om det en stund och plocka inälvsludd från hela vardagsrumsgolvet. hehe
Vi ska lura ut henne på en promenad när morgonmedicinen gjort verkan. Det blir nog en fin dag idag med. Solen skiner som bara den.
Vi har en kompis här som heter Lukas. Han är en liten fjäskis. Matte säger att det inte märks att det fnns en till hund i huset. Han bara är där. Men det tycker inte vi! Han försöker hela tiden ligga intill Matte i soffan, låter bli att jaga katterna (han var galen i början) bara för att fjäska in sig hos Matte. Äter sin mat som han ska och säger inte ett ljud i onödan. Men, han snarkar, har inte fått en blund i ögonen i natt. Så gnäller Matte på att Husse snarkar. Hon skulle sova en natt i samma rum som Lukas.
Kram från Blondin-Bettan

onsdag 18 mars 2009

Solen skiner och vi ska ut på tomten och lattja lite.
För ett år sen fanns den här killen bland oss. Mattes favo Dylan. Det är tomt efter honom.
Kom ihåg att uppskatta varandra, både människor och djur.
Så ta nu och njut av livet. Bortse från det ni inte kan göra och fokusera på det ni kan!
Nu är det vår, låt denna sommar bli den bästa!
Själv ska jag ställa ut mig och så hoppas jag på många saftiga märgben och härliga badturer........
Blondin-Bettan

måndag 16 mars 2009

Så, nu har jag anmält mig till utställning i Västerås 26/4

Snygg-Bettan
Vi fick (som Marie skrev i kommentaren) gå två och två. Vi var riktigt duktiga. Speciellt Minna och Schnappi som hade flera perfekta hundmöten. Jag och Lukas mötte bara en hund, jag blev lite upphetsad men höll tyst.
Här i Täby är det vår, torra snöfria promenadvägar. Lätt för Matte att gå. Hoppas hon kommer igång med våra långa promenader igen.
Nu har vi sovit (vilat) hela eftermiddagen. Dags att härja runt i trädgården en stund.
Jag har en kompis som kallas Myran ( en Cardaxhund). Den stackarn är rejält förkyld. Har inte träffat henne sen hon var valp men mattarna har kontakt så det blir nog snart igen. Krya på dig Myran
Blondin-Bettan
Stön, nu har matte pratat i telefonen i 1 timme och 21 minuter med Marie Skogström. Flera gånger har jag hört att de varit på väg att sluta, typ - "Ja då ska väl jag pallra mig ut en sväng...."
Men sen börjar de tjattra igen.
Kom igen nu Matte, solen skiner, vi vill uuuuuut!
B-B
Idag ska vi vara "snälla". Matte har ont, ibland har hon jobbigare dagar. Bra att det finns mediciner som lindrar.
Det blir nog flera småpromenader - om vi har tur.
Helgen har varit fin. Inga direkta promenader pga all snömodd. När vi är på landet så är vi ute stor del av dagen och då tänker hon väl inte på hur mycket hon rör sig, men det kommer efter - som Arbogaöl!
Nu när min skendräktighet börjar lägga sig ska jag koncentrera mig mer på mattes välbefinnande. Schnappi är otrolig (fjäskfia) hon finns vid mattes sida hela tiden. Jag far omkring och härjar men S bara kollar in hur matte har det. Minna är också väldigt omhändertagande. Det kanske kommer med åren!
På torsdag ska matte äntligen få komma till Danderyd med sin onda tand. Men bara för undersökning....lite synd om henne som har haft ont sen i somras. Det kan ju tyckas att ett sådant problem ska kunna åtgärdas utan att skickas hit och dit till olika specialister.
Dyrt blir det också. Bättre att hon lägger pengarna på oss, ett nytt aktivitetsspel skulle inte vara helt fel.
Nu ska vi gosa med matte i soffan och sen får vi se hur dagen blir.
Hälsningar till er alla från Blondin-Bettan

söndag 15 mars 2009


Vår katt Louise tycker mycket om oss hundar, speciellt "mamma" Schnappi.
B-B
Linnea lekte hund med oss. Det var hon som var hunden och låste in sig själv.
Matte har plockat in sina pelargoner från jordkällaren. Då brukar det vara vår. Men med all denna snön känns det mer som vinter. Det är i alla fall plusgrader och solen tittar fram ibland. Det finns hopp.......om en sommar!
B-B

Vår blivande kennelflicka! Vi tycker jättemycket om lilla Linnea, hon har liksom lagom pusshöjd.....
B-B



lördag 14 mars 2009

Glömde att berätta att Flisa och Morris faktiskt kom till oss i Täby fredagkväll. Vi hade jättekul, trots att jag är något som Matte kallar skendräktig sprang jag runt och lekte.
Vad är skendräktig?
Är det att jag har bäddat och slitit sönder dynan på förstukvisten ...........eller att jag piper och kryper längst in under sängen och "krafsar............eller att jag försökte göra en grop under sågbocken......
B-Bettan
Lite senare dök Lukas upp med sin Matte Lena.
Det är bäst man passar sig när stadsflickorna kommer ut på landet.....

Här gungar Linnea med hjälp av storasyster Hanna.
Trots att vi var väldigt olydiga idag så var Matte ändå lite stolt över oss. Vi har grannar som har en Colliekennel (8 collies) Dessa hundar har sprungit på oss titt som tätt i skogen, på vägen,
t o m på vår egen tomt.
Idag när vi var hon Lindqvists och grillade korv kom hela gänget gående på vägen. Vi sprang ner och skällde alla tre! Det kändes skönt att "ge igen" efter alla gånger de sprungit och skällt på oss.
Matte sa att vi inte fick göra så , men att det var bra för dem att se hur det kändes.
Vi är ju så snälla så det var ingen fara med det kändes bra på nåt sätt. Lite av frustrationen släppte.....
B-B

Äntligen börjar sommargästerna dyka upp. Våra favoritgrannar är Lotta, Lasse, Hanna och hennes kompis och lilla Linnea.
B-B



torsdag 12 mars 2009

Matte har två bröder. En äldre, Kenneth och en yngre, Pelle. De bor i Gävle.
Nu är de så att båda två är sjuka! Vi tycker såååå synd om dem.
ÅNÅNÅN! säger vi alla i kör.
Blondin-Bettan

Jag ska träna så jag blir lika duktig som "Bonnie" Teddilyn´s Black Velvet eller
husses allra finaste Bonnieponniflicka.....Prinsessan BonnieBell......
Hon var fantastiskt duktig och lite av husses favorit.
Men vänta ni, jag är bara ett år ännu.
B-B
När vi kom hem softade vi en stund på vår favoplats. Gissa vad?! matte har hittat våra aktivitetsleksaker. Nu blir det hjärngympa i em.
B-B
Dagens promenad blev fartfylld! Oj vad vi sprang! Först gick vi ner på ängen och sprang i den djupa snön, uppvärmning sa matte. Sen bar det av ut på vägarna. Tack Roine för att du inte sandat (det är nog bara matte som är tacksam för det)! Vi sprang allt vi orkade, matte stod bara på medarna och åkte med. Vilket glid!!!!!
B-B

onsdag 11 mars 2009

Oh vilken härlig dag! Massor av snö. Önskar bara att min bror Morris vore här och lekte med mig. Schnappi och Minna jagar mig så mycket de orkar, men jag har så enormt mycket energi.
På fredag ska jag visst få träffa Morris och Flisa! Jabbi!
hälsn B-Bettan
Matte är snäll. Nu ska hon åka och hämta Maivor som bor granne. Hon kan inte åka hem med sin lilla bil då "någon" skottat ut snön från sin uppfart och blockerat vägen. Matte kan åka med sin "traktorvolvo" den tar sig fram överallt men Maivor kommer inte förbi.
Vi hundar är överlyckliga över denna snö, men människorna börjar få nog. Tur att matte har en självgående snöslunga, den är jättehäftig, hon kan köra den med två fingrar. Behöver bara gå med och styra lite. Det behövs när man bor så här på landet.
Bra när man kan hjälpa varandra.
Jag hjälper också till, biter sönder mina gosedjur och sliter ut "inälvorna", bara för att matte ska få den stora glädjen att sy ihop dem igen. Hon gillar väl det antar jag..

hälsn B-Bettan

tisdag 10 mars 2009

Så kära bloggföljare, nu har matte upptäckt att om man klickar på etiketten för inlägget tex Hund ,så kan man läsa alla ämnen med innehållet hund. Bra va!?!
Det visste ni kanske redan men för matte var det nytt. Allt i bloggandet är nytt för matte. Jag hjälper henne så gott jag kan.
Vi jobbar ihop matte och jag och vi har jätteskoj!

hälsn
Blondin-Bettan


Överst "Svarta Maja", långhår sk fluff, på den andra bilden är "Fläckan"

Hos Catherine och Jimmy i Fåker, Östersund finns 4 valpar kvar. En kille, mattes absoluta favorit (väntar på en bra bild på honom) och tre tjejer. Valparna har en underbar valpdom, stort kök att härja i inomhus och självklart är de små ute i snön och busar.
Kan varmt rekommendera en valp därifrån, matte har varit där så hon vet! och jag litar på henne.
B-B

måndag 9 mars 2009

Som sagt, Lena stickar både mössor och vantar. Det går att få Cardigan- eller Pembrokemotiv.
Kontakta mig om ni vill beställa.
Morgonens promenad blev lite tidigarelagd pga att matte ska till optikern på fm.
Hon har fått nya glasögon men ser inte alls bra. Hon ser bra ut men kan inte se som hon borde.
Vi träffade en jättemysig Spansk Vattenhund som vi lekte med i skogen.
Det var bra för då behövde inte matte gå så mycket.
Sen fick vi sitta i tvättstugan 0ch torka efter tvätt med plutotrasa och en hink vatten.
Jag gillar inte det där och försöker smita undan men alla ska tvagas säger matte och då blir det så.
Nu ska vi vila medans hon åker till Täbban.
Hon måste ta husses bil för han har hennes bilnyckel i fickan. Hahaha och vi som skulle åka till Gottröra efter lunch. Nu får vi vänta tills ikväll i stället. Hon blev inte ens arg det minsta......
hälsn B-B

söndag 8 mars 2009

Matte hade en speciell favorit bland oss hundar. Han hette Teddilyn´s Dylan och jag hade turen att lära känna honom i några månader.
Tyvärr dog han väldigt hastigt och lämnade ett stort tomrum efter sig.
Dylan älskade valpar, han lekte med F-kullen (bilden) och även med mig när jag var valp.
B-B

lördag 7 mars 2009

Stackars Jöns!
Han är kompis till husse och matte. Han var på skidresa i Norge i julas och ramlade (obs längdåkning) i spåret och bröt lårbenshalsen. Efter operation och lång väntan utan att få stödja på benet har man nu konstaterat att det nog måste bli protes.
Husse funderar på att låna en rullstol och ta ut Jöns bland folk.
Tufft att bli fången i sitt hem!
Vi tänker på dig Jöns och hoppas att du snart är igång igen.

B-B

fredag 6 mars 2009


Igår kväll var matte på vinlotteri här i "byn".
Första gångerna vann hon stort.
Då var jag bara en liten valp och fick följa med på långpromenaderna i vagn.
Den kom väl till pass när vinsten skulle transporteras hem.
Nu börjar hon misstänka att de fuskar........hon har inte vunnit på jättelänge.
B-B

torsdag 5 mars 2009



Nu är vi här!